In het zuiden van Servië hebben de groepen Roma’s zwaar te lijden onder de Covid-19 pandemie.

Vele Roma’s verdienen hun geld met seizoensarbeid in de agrarische sector. Dat gebeurt in de zomerperiode veelal in de omliggende landen. Doordat ze dit jaar vanwege de pandemie niet konden reizen is het inkomen van de meeste families tot een minimum gedaald. Ook krijgen de Roma’s geen steun van de overheid.

Via een netwerk van kerken hebben we als stichting contact met vijf Roma kerken in het Zuiden: in Leskovac, Prokuplje, Vranje, Vranjska en Niš. Het gaat hier om zo’n 750 families die de komende winterperiode geen reserves meer hebben en zonder voedsel en brandhout komen te zitten.

In samenwerking met een aantal kerken van Relational Mission in Engeland houden we een speciale actie voor de aanschaf van voedselpakketten. Zo worden families ondersteund in de komende winterperiode. Een pakket kost € 30,- voldoende voor een maand eten voor één gezin.

De pakketten bestaan uit de meest noodzakelijke dagelijkse boodschappen, zoals meel, olie, zout, rijst, pasta’s, vleeswaren en eieren.

Help mee en doneer nu!

Doneer voor Roma kerken in Servië

Ons doel was om € 20.000,- in te zamelen voor eind Oktober. Dit is ruim gehaald en alle gevers hartelijk dank!

UPDATE DECEMBER: We hebben inmiddels al € 35.000 ingezameld. We streven naar €40.000 om ook voor de resterende wintermaanden ondersteuning te kunnen blijven bieden.

8 Dec 2020
De eerste eerste voedselpakketen zijn inmiddels uitgedeeld bij de Roma kerken aan de meest kwetsbare gezinnen. De foto’s zijn van de distributie van pakketten in plaatsje Prokuplje voor de maand December en we zijn erg onder de indruk van de goed georganiseerde uitgave.
De planning is om in de nog volgende wintermaanden per maand  een zelfde soort pakket te kunnen uitgeven aan de meest kwetsbare gezinnen, afhankelijk van het beschikbare budge.

Er kan nog steeds gedoneerd worden via onderstaande link.

Uw geld wordt goed besteed, daar zorgen wij voor!

  • 0,00 €