De missie van stichting Hope for Life is om kwetsbare vrouwen geloof en hoop voor de toekomst te geven zodat hun toekomst perspectief heeft en om hen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen als individuen.

Er is in Letland veel leed en uitzichtloosheid, vooral onder de tieners en jonge vrouwen. Veel van hen hebben een moeilijke thuissituatie (gehad) en hierdoor is er de dreiging om dakloos te raken, in de prostitutie te belanden en/of verslaafd te raken.

De Letse stichting is opgericht door de Bodegraafse Nynke Zaal die sinds december 2010 in Letland woont en richt zich met name op jonge en kwetsbare vrouwen.

Het doel van de stichting is kwetsbare vrouwen te ondersteunen door naast hen te staan en hen te helpen, door middel van training en empowerment, hun volledig potentieel te bereiken.

Dit bereiken zij onder andere door:

  • Tijdelijke opvang vrouwen 18+;
  • Trainingen op gebied van hygiëne, koken, budgetteren;
  • Organiseren van vrouwenbijeenkomsten;
  • Begeleiden van vrouwen en inspelen op hun hulpvraag;
  • Pastorale ondersteuning van vrouwen;
  • Samenwerking met andere organisaties.

Regelmatig wordt er een slaapplek geboden in de woonruimte van de oprichtster van Hope for Life aan jonge vrouwen die een time-out en/of ondersteuning nodig hebben.

Zij heeft een training tot pleegouder in Letland afgerond en sinds december 2015 zijn al diverse pleegdochters opgevangen.

ln het huis worden christelijke waarden en normen gehanteerd en vanuit christelijke visie willen zij Gods liefde doorgeven aan een ieder die in het huis verblijft.

Stichting Hope for Life strekt zich daarnaast uit naar vrouwen in nood die een hulpvraag hebben en er kan financiële en/of materiële ondersteuning worden aangeboden.

“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Ik zal Mij door jullie laten vinden – spreekt de Heer- en Ik zal in jullie lot een keer brengen.”

Doneer voor Hope for Life

  • 0,00 €