Hulp voor Turkije – een jaar later

Op 6 februari 2023 werd Zuid-Turkije getroffen door een verwoestende aardbeving. Vlak daarna vertrokken Jaco en Auke Meijers (vader en zoon) naar Antakya, Turkije, om te helpen bij de noodhulp. Deze ervaring heeft een diepe impact gehad op hen beiden.

Heart for the Nations heeft steun bijgedragen door middel van donaties. We werkten daarbij samen met een noodhulpteam in Antakya.

Het afgelopen jaar hebben de inspanningen zich gericht op het bouwen van onderkomens, het verstrekken van voedsel en water en het bieden van steun aan de lokale gemeenschap. Het team heeft gezien hoe hoop terugkeert te midden van deze moeilijke omstandigheden en er zijn zelfs een aantal mensen tot geloof in Jezus Christus gekomen!

Verslag uit Antakya:

“Nu, meer dan een jaar later, begint de stad langzaam weer tot leven te komen. Maar er is nog veel werk te doen. We hebben meer dan 700 vrijwilligers uit meer dan 45 verschillende landen gehad. Dank aan iedereen die heeft geholpen, gesteund en gebeden. Blijf alstublieft voor ons bidden terwijl we proberen levens te herstellen te midden van de puinhopen.

Terwijl we doorgaan met het bouwen van tijdelijke onderkomens om de meest dringende behoeften aan te pakken, kijken we ook naar duurzame oplossingen, zoals de ontwikkeling van ecologische huizen. We zijn van plan ons Life Center en andere programma’s uit te breiden om hoop en gemeenschap verder te versterken. We zien grote mogelijkheden in het nieuwe stuk grond dat we aan het kopen zijn. Het hebben van een vaste locatie zal ons helpen om ons werk verder uit te breiden en meer levens te veranderen.”

Er is op het moment geld nodig om de aankoop van het stuk grond af te ronden. Uw steun maakt een groot verschil. Overweeg alstublieft een donatie om het werk in Antakya voort te zetten en hoop te brengen naar de getroffen gemeenschappen.