Project Ghana

hftn-ghana1

Sinds vele jaren is Stichting Heart for the Nations betrokken bij de City of God Church en New Nation School in Accra Ghana.

In 2005 en 2007 zijn er door een team van vrijwilligers uit Nederland klaslokalen gebouwd en eerder in 2003 is er dankzij een gezamenlijke collecte van de Newfrontierskerken in Nederland een personenbus gestuurd voor het vervoer van schoolkinderen. Ook zijn we al sinds enige jaren betrokken bij het waterproject dat door de school beheerd wordt. Drinkwater is schaars in Accra en er is in de meeste delen van de stad geen waterleidingnet aanwezig. Water ten behoeve van de school wordt voor een deel uit de grond opgepompt en het overige met tankauto’s aangevoerd.

Stichting Heart for the Nations richt zich nu op de verbetering van de watervoorziening op het terrein van de New Nation School. We willen een nieuwe pomp plaatsen met spanningsregeling en tevens zijn er plannen om een systeem aan te leggen voor de opvang van regenwater en dit via een speciaal zandfilter geschikt te maken voor drinkwater. Het plan is om dit in de zomer en najaar van 2014 te realiseren. Het benodigde budget is € 20.000,- en we hebben inmiddels al ongeveer € 15.000,- ingezameld . Uw bijdrage is van harte welkom.

hftn-ghana2
hftn-ghana3